Categories
Uncategorized

Uppdatering om branden

BRANDEN OCH VINDARNA

Polisen och räddningstjänsten har båda gjort en teknisk undersökning för att reda ut orsaken till branden. Vi har ännu inte fått någon rapport. I slutet av veckan hävdes polisavspärrningen och vi kan nu ta oss en titt på våra vindar och förråd – men med två viktiga varningar!

Det finns både risk för fallande föremål och ras. Det är också väldigt mycket sot och en en skarp lukt som snabbt sätter sig i kläderna.

INTERNET

Det är en hel del kablar som brunnit, elen måste gås igenom och renoveras helt. På vinden stod huvud routern för internet i Källan 6 vilken har brunnit. I veckan kommer en tekniker ut för att titta närmare på hur vi kan få igen internet igen. Styrelsen jobbar parallellt med att hitta en provisorisk lösning.

Vi vet att många arbetar hemma och att detta är väldigt besvärligt.

SANERING

I veckan kommer ett byggbolag tillsammans med ett saneringsbolag göra en besiktning av skadan på vinden. Därefter kommer vi veta mer om hur snart vinden behöver tömmas samt göra upp en plan för hur det ska gå till. Vi återkommer när vi har mer information om såväl internet som tömning av förråd.

VENTILATION

Eftersom vi för närvarande inte har någon el på vinden så har våra ventilationsfläktar, som finns på vindarna, lagt av.

Tills dess att ventilationen på fastigheten (Källan 6) är igång igen är det viktigt att ni alla vädrar ofta och håller badrumsdörrarna öppna med jämna mellanrum.

FÖRSÄKRING

Det är viktig att alla med vindsförråd på 19A-B och 29A-B kontaktar sina försäkringsbolag. Berätta att besiktning av vindar kommer att ske inom kort.

Vid frågor mejla styrelsen på brfkallorna@gmail.com

Advertisement